Wykonanie
Ostatnio
śliwki są motywem przewodnim wielu moich potraw ;)Były ciasta ze
śliwkami, więc czas na coś obiadowego.
Powiem Wam, że delikatny
łosoś z z aromatem
śliwki, podany z młodymi ziemniaczkami i na dodatek z chutneyem
śliwkowym ( przepis tutaj) smakował nam ogromnie !


Składniki na 2 osoby :2 porcje
świeżego łososia norweskiego po ok. 200 g.5
szalotekok. 1/2 szklanki
sosu Worcestershire1 łyżka
powideł śliwkowych1/2 łyżeczka
soli2 ząbki
czosnkuoliwa do smażeniaPrzygotowanie:Obrane
szalotki siekam drobniutko, przekładam do miseczki razem z przeciśniętym przez praskę
czosnkiem. Dokładam powidła, dolewam
sos Worcestershire,
sól i wszystko dokładnie mieszam. Otrzymaną marynatą polewam
rybę, wkładam na noc do lodówki. Smażę na patelni grillowej po 3-4 minuty z każdej strony.Przepis autorski.

