Wykonanie
Ten pyszny sos łączy w sobie
orzechowy smak
rukoli ze
słodyczą banana - zapewniam Was, że choć zestawienie wydaje się co najmniej
dziwne, to efekt jest zaskakujący. Bardzo dobrze smakuje podany z
łodygami selera naciowego, a jako przekąska zabrana do pracy z garścią zielonych warzyw
doda Wam mnóstwo energii.


Składniki :1/2 szklanki gładkiego, mielonego
twaroguduża garść świeżej
rukoli2-3 krople
oleju arachidowego1 średnio dojrzały
banan1 łyżeczka
oliwysólświeżo mielony
czarny pieprzPrzygotowanie:Siekam
rukolę na kawałki, przekładam do miski, dodaję
twaróg i ucieram blenderem na jednolitą masę. Dodaję
banana pokrojonego w kawałki,
olej arachidowy i
oliwę, miksuję. Doprawiam
solą i sporą ilością świeżo zmielonego
czarnego pieprzu.Przepis autorski.
