ßßß Cookit - przepis na Twarożkowy dip z rukolą i bananem

Twarożkowy dip z rukolą i bananem

nazwa

Wykonanie

Ten pyszny sos łączy w sobie orzechowy smak rukoli ze słodyczą banana - zapewniam Was, że choć zestawienie wydaje się co najmniej dziwne, to efekt jest zaskakujący. Bardzo dobrze smakuje podany z łodygami selera naciowego, a jako przekąska zabrana do pracy z garścią zielonych warzyw doda Wam mnóstwo energii.
Składniki :
1/2 szklanki gładkiego, mielonego twarogu
duża garść świeżej rukoli
2-3 krople oleju arachidowego
1 średnio dojrzały banan
1 łyżeczka oliwy
sól
świeżo mielony czarny pieprz
Przygotowanie:
Siekam rukolę na kawałki, przekładam do miski, dodaję twaróg i ucieram blenderem na jednolitą masę. Dodaję banana pokrojonego w kawałki, olej arachidowy i oliwę, miksuję. Doprawiam solą i sporą ilością świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Przepis autorski.
Źródło:http://sio-smutki.blogspot.com/2014/05/twarozkowy-dip-z-rukola-i-bananem.html