Spodobało mi się ostatnio, jak szybko i łatwo robi się ciasteczkaryżowe, dlatego dziś wymyśliłam na bazie tamtych delikatne, chrupiące, ale miękkie ciastka z sezamem.Składniki :1/2 szklanki białego sezamu1/2 szklanki kleiku ryżowego1/2 szklanki mąki pszennej1/2 szklanki ciemnego cukru ( u mnie dark muscovado)1 jajko1/3 miękkiej margaryny1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaPrzygotowanie :Ucieram margarynę z jajkiem, proszkiem do pieczenia i cukrem na aksamitną, gładką masę, po czym dodaję resztę składników. Mieszam dokładnie. Łyżeczką nabieram po porcji ciasta i w wilgotnych dłoniach formuję kulki. Spłaszczam je lekko, układam ciasteczka na wyłożonej papierem blaszce. Piekę w temperaturze 180 stopni C. ok.30 minut. Przepis autorski.Jeśli spodobał Ci się ten przepis, zapraszam też na: ciasteczkaryżowe