ßßß Cookit - przepis na Kruche ciasteczka z bananową ricottą

Kruche ciasteczka z bananową ricottą

nazwa

Wykonanie

2 szklanki mąki pszennej
200 g margaryny
1/2 szklanki cukru pudru
2 czubate łyżki ciemnego cukru ( u mnie dark muscovado)
2 żółtka
1 opakowanie cukru waniliowego
6 łyżek serka ricotta
2 duże łyżki budyniu toffi + 1 łyżka cukru pudru
Przygotowanie :
W misce siekam margarynę z mąką i cukrem. Dodaję żółtka , zagniatam, chłodzę w lodówce ok. 30 minut. Wałkuję na placek grubości ok. 3 mm, wykrawam równe kwadraty, nacinam je w rogach jak na zdjęciu. Zwijam wiatraczki, dodatkowo nacinam boli ciastek.
Serek mieszkam z budyniem, ozdobną tylką wyciskam na środek ciastka .
Okrągłą foremką wykrawam kółka, lekko zawijam ich brzegi do środka, wyciskam ser. Piekę ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni C.
Przepis autorski.
Źródło:http://sio-smutki.blogspot.com/2014/02/kruche-ciasteczka-z-bananowa-ricotta.html