Wykonanie
Październik 22, 2014 Październik 22, 2014 Październik 22, 2014 11:57 napisane przez
Miss BerryZdrowa przekąska, nie wymagająca wiele czasu ani składników. Idealna na imprezę, czy po prostu wieczór przed telewizoremAlternatywa dla niezdrowych pizzerek – warzywne ‚mini pizze’ z
bakłażana . Z
mozzarellą i
szynką parmeńską.Mini Pizze z
BakłażanaAuthor:
Miss BerryCzas przygotowania: 20 minutCzas gotowania: 15 minutW
sumie: 35 minutPorcje: 4Składniki1 duży
bakłażan1 mały słoiczek
koncentratu pomidorowego1 kulka
mozzarellikilka plasterków
szynki parmeńskiejsól,
pieprz,
oreganoświeże liście
bazyliiPrzygotowanie
Bakłażana pokroić w okrągłe plastry, położyć na blaszce i delikatnie posypać
solą. Odstawić na 15 minut.Wytrzeć
wodę, która wyciekła z
bakłażana i posmarować wierzch każdej 'pizzy'
koncentratem pomidorowym.
Szynkę parmeńską pokroić na kawałki i ułożyć na każdej pizzy. Na to położyć pokrojoną
mozzarellę.Posypać odrobiną
pieprzu i
suszonego oregano.Piec na blaszce około 10-15 minut w 180 C.Podawać ze świeżą
bazylią.Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 100 g Kalorie: 120 kcal Tłuszcze: 6,1 g Węglowodany: 6,66,6 g Błonnik: 1,6 g
Białko: 10,7 g3 . 2.2807

Kim jestem?
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieZapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułachSzukajO mnie
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieNewsletterPrzepisyPinterestNajnowsze komentarzeDo pobrania

Pobierz darmowe etykiety na
przyprawy do wydrukowania