Wykonanie
Co dają nam poszczególne składniki koktajlu?
Jabłka – zawierają mnóstwo błonnika i witaminy C, pomagają zachować młodość i szczupłą sylwetkę. Zmniejszają stężenie „złego” cholesterolu a podnoszą stężenie tego „dobrego”. Ponadto leczą biegunkę, zapobiegają zatruciom metalami ciężkimi, zmniejszają łaknienie, stabilizują stężenie
cukru we
krwi.
Buraki – obfite źródło kwasu foliowego, niezbędnego do prawidłowego rozwoju ciąży.
Buraki obniżają ciśnienie
krwi i chronią przed chorobami
serca. Poprawiają pracę wątroby, działają lekko przeczyszczająco, uważane są za warzywo antyrakowe.
Grejpfrut – wpływa korzystnie na istniejące zmiany miażdżycowe, zmniejsza stężenie „złego” cholesterolu we
krwiOgórek – ma właściwości oczyszczające, orzeźwiające, jest niskokaloryczny
