Czekoladowo - kokosowa kasza gryczana ze śliwkami , gruszką i i figą zapieczona w dyniPrzepis:- 5 łyżek kaszy gryczanej niepalonej- szkl napojusojowego bez dodatku cukru- łyżka kakao- dowolna ilość gorzkiej czekolady- łyżka wiórek kokosowych- gruszka- dowolna ilość śliwek+ wydrążona dyniaKaszę ugotować na napoju do gęstości. Następnie wymieszać ją z gorzką czekoladą, kakao, wiórkami kokosowymi oraz pokrojonymi owocami. Całość umieścić w małej lub połówce dyni , zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 30 minut. SmacznegoTak wiele osób kusiło mnie , by wykorzystać dynię jako miseczkę / naczynko do zapiekania, że wreszcie odważyłam się i ja ją wypróbować .I nie żałują a nawet zachęcam kolejne osoby, bo do odważnych świat należy ! ;)