Wykonanie
Przepis:- 5 łyżek
kaszy jaglanej- szkl
mleka sojowego- 1/2 szkl puuere z dyni-
jabłko pokrojone w drobną kostkę- łyżeczka
mioduKaszę ugotować na
mleku do gęstości . Następnie wymieszać z
dynią ,
jabłkiem i
miodem .Można też z tahini jeśli nie posiadamy pustego słoika po tahini.Wszystko właśnie przełożyć do słoiczka lub miseczki , pozostawić do ostudzenia. Następnie umieścić na noc w lodówce . Smacznego ! Połączenie tahini z
miodem jest po prostu genialne i tak jak pisała Bryluen smakuje , jak taka domowa i o wiele zdrowsza
chałwa . A z dodatkiem
jabłka i dyni , rozpływa się w ustach i tyleOczywiście całość nie zmieściła się w słoiczku , dlatego resztę wyjadam z miseczki ;DSłoiczek tahini skończone , czas wybrać się po następny. Jakiej firmy polecacie ?Obiad również będzie w klimacie
dyniowym , a jak , bo chyba nawet
mogę powiedzieć że SEZON
DYNIOWY 2014 uważam za otwarty !Po południu zapraszam na obiecany post z pysznymi daniami z różnych części mojego dnia ;)