ßßß Cookit - przepis na Borówkowo - waniliowy serniczek z ricotty

Borówkowo - waniliowy serniczek z ricotty

nazwa

Wykonanie

Dziś już nie krem a serniczek , które zrobiłam wieczorem a rano tylko wyciągnęłam z lodówki.
Jest oczywiście z ricotty , bo chciałam jakoś pysznie wykorzystać ostatnie zalegające w lodówce opakowania.
Znalazły się w nim moje ulubione borówki amerykańskie , jak i budyń wegański waniliowy, który niedawno polubiłam , wręcz pokochałam <3
Jak dobrze wczoraj zauważyła Sylwia , ograniczyłam w diecie nabiał. To nie dlatego że mam uczulenie na laktozę , tylko chcę wypróbować jak mój organizm zareaguję na tą zmianę.
A że uwielbiam nabiał sojowy to już nie muszę pisać :D
Wczorajsze zawody uważam za udane,
Po mimo upału, prawie miesięcznej przerwy spowodowanej skurczom obydwu łydek zajęłam 3 miejsce,
Dla mnie to na prawdę dobrze , ale za pewnie we wrześniu będzie jeszcze lepiej.
A czy tylko ja zauważyłam że tygodnie tak szybko mijają ?
Przepis:
- 250 g ricotty
- jajko
- łyżka budyniu waniliowego (u mnie wegański, bezglutenowy)
- garść borówek
Naczynie do zapiekania wyłożyć papierem do pieczenia. Włożyć masę sernikową i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 - 40 min . Smacznego !
Źródło:http://glutenfreebreakfast.blogspot.com/2014/05/227-borowkowo-waniliowy-serniczek-z.html