Wykonanie
Hej! Dziś już poniedziałek i nowy tydzień. Gotowi na wyzwania ? Ja taaaakk , bo pod koniec tygodnia czeka mnie przemiła niespodzianka. Jedna osoba z was wie jaka . Al ciiii..... To na razie tajemnica :DJak że temperatury na dworze są tak przyjemne , to
pora na pierwsze w tym roku śniadanko na zimno.Postawiłam na
pudding owsiany,
czekoladowy , bo ugotowałam na
płatki ugotowałam na
czekoladowym mleczku
sojowym. I teraz uwaga !Po ugotowaniu dodałam do niego
ricottę, bo uwielbiam jej lekkość i smak<3 i oczywiście agar, żeby stężniała.Ten oto
pudding nadziałam
malinami, bo nie umiałam przejść obok nich w Lildlu , kiedy kosztowały 3, 49.I to wszystko grzecznie czekało na mnie przez całą noc w lodówce.A rano też coś musiałam dodać .Więc jest i
czekolada raw, są i pekany a na koniec ciepły sosik z
dżemu figowego.Po prostu poczułam lato !
Czekoladowy pudding owsiany z
ricottą nadziany
malinami. Podany z
czekoladą raw, peckanami i sosem z
dżemu figowegoPrzepis:- 6 łyżek
płatków owsianych- 200 ml
mleka czekoladowego sojowego + 50 ml- 2 łyżki
ricotty- łyżeczka agaru-
maliny200 ml
mleka ugotować z
płatkami owsianymi do gęstości. Następnie dodać
ricotty i wymieszać.Teraz dodać wymieszany z 50 ml
mleka agar i podgotować chwilkę.Powstały
pudding połączyć na 2 części. 1 część przełożyć do miseczki , dodać
maliny i dodać 2 częśćPo ostygnięciu włożyć na noc do lodówki, Rano podać z ulubionymi dodatkami . Smacznego !" Nie muszę się martwić o róż , bo mam naturalny i zimą i latem "Miłego poniedziałku !