Wykonanie
Hejka !Wczoraj naszła mnie straszna ochota na kluseczki lane , bo coś bardzo rzadko je jemDzisiejsze są zrobione po raz pierwszy z
mąki kokosowej ( wiadomo już się od niej uzależniłam )Pokochałam połączenie
marchewka -
kokos, dlatego i w tych kluseczkach nie mogło jej zabraknąćA najważniejsze teraz !Bo te kluseczki nie przygotowałam dziś rano, nie zjadłam ich jeszcze gorącej , ale zrobiłam je wczoraj wieczorem, włożyłam do miseczki , następnie do lodówki i o to dziś mam już gotowe i pyszne śniadanieTakie kluseczki widziałam u GotowanienyDziękuje bardzo, bo te wydanie jest cudowne <3
Przepis:- 2 łyżki
mąki kokosowej- 2 łyżki
mąki kukurydzianej- 2
jajka- 300 ml
mleka- mała
marchewka starta na tarce o dużych oczkach-
cynamonMleko zagotować. W tym czasie w miseczce rozbełtać
jajka , dodać
mąki i
cynamon. Wymieszać a następnie dodać
marchewkę i ponownie ze sobą wymieszać .Kłaść do gotującego się
mleka i gotować przez ok 5 min.Następnie zdjąć z ognia, umieścić w miseczce lub słoiczku . Pozostawić do przestudzenia a następnie włożyć do lodówki na całą nocI pogoda się popsuła, ale humor mam nadzieję że nie ?U mnie widniej na twarzy , bo zaczynamy nowy tydzień, coraz bliżej wakacji , ciepełka, pięknej
słonecznej pogodyA dziś trzeba zmierzyć się z biologią :DPo południu może dodam post z obiadkiem ( jak znajdę czas :) )Miłego poniedziałku !