Wykonanie
2 czerwca 2014

Danie należy do tych bardzo kalorycznych. Warto jednak je wypróbować, bo jest przepyszne i bardzo sycące.WYKWINTNA
KARKÓWKA ZAPIEKANA Z
ŻÓŁTYM SEREMSkładniki (10 porcji):10 plastrów
karkówki1/2 łyżeczki mielonego
pieprzu czarnego1/2 łyżeczki
Vegety500 g
pieczarek2
cebule300 g
żółtego sera np. ementaler4 łyżki
majonezu6 łyżek
ketchupuPlastry
karkówki o szerokości 3 cm oprószamy z obu stron
Vegetą i wstawiamy na noc do lodówki.Następnego dnia naczynie żaroodporne smarujemy obficie
olejem. Układamy w nim karczek.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Układamy ją na
mięsie.
Pieczarki kroimy w plastry i przesmażamy na
oleju z pokrojono drobno
cebulką.
Grzyby wykładamy na karczek. Następnie na nie ścieramy na grubych oczkach tarki
żółty ser. Na
serze rozprowadzamy pikantny
ketchup i
majonez. Całość zapiekamy 1 i 1/2 godziny w piekarniku nagrzanym do 170*C. Danie z wierzchu powinno się mocno przypiec (bez obaw, nie będzie gorzkie i niesmaczne).Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.