Wykonanie
15 grudnia 2013

LEKKI DESER WARSTWOWY Z
GRANATAMISkładniki (4 porcje):1 spory
granat20 małych bezików (16 do rozkruszenia + 4 do dekoracji)250 g
serka mascarpone200 g
śmietanki 30%1 łyżka
cukru pudru1 łyżka
cukru waniliowegoBeziki (nie piekłam ich sama, tylko poszłam na łatwiznę i kupiłam w markecie, ale równie dobrze możecie je upiec sami- klik) rozkruszamy i umieszczamy na dnie szklanki.
Serek mascarpone rozcieramy razem z
cukrem waniliowym. Przekładamy go do rękawa cukierniczego i tworzymy kolejną warstwę deseru. Warstwę
mascarpone posypujemy ziarenkami
granatu.
Śmietankę 30% ubijamy na sztywną pianę z
cukrem pudrem. Wykładamy ją na
owoce. Deser dekorujemy wedle uznania. Ja wykorzystałam ziarenka
granatu i całe
beziki.Najlepiej zjadać deser od razu i to długą łyżeczką deserową, którą wbijemy wgłąb deseru i przeciągniemy ku górze zbierając odrobinę każdej warstwy. Niebo w gębie!






Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.