Wykonanie
30 września 2013

ZASMAŻANA
MARCHEWKASkładniki:1/2 kg
marchewki1 łyżka
masła1 łyżeczka
Vegety1 łyżka
cukruszczypta
soli2 łyżki
mąki pszennejMarchewkę myjemy dokładnie, obieramy i kroimy wzdłuż na 4 części. Następnie siekamy ją w drobną kosteczkę, przekładamy do garnka i zalewamy
wodą (musi przykryć
marchewkę). Wsypujemy
Vegetę,
cukier,
sól i dokładamy
masło. Gotujemy wszystko około 30 minut na małym ogniu, aż
marchew zmięknie.
Mąkę umieszczamy w małym garnuszku. Dolewamy 50 ml
wody i mieszamy z
mąką dokładnie. Wlewamy mieszaninę do garnka z
marchewką i gotujemy razem 5 minut.



Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.