ßßß Cookit - przepis na ZUPA GRZYBOWA

ZUPA GRZYBOWA

nazwa

Wykonanie

5 października 2012
ZUPA GRZYBOWA
Składniki:
bulion warzywno-mięsny
świeże grzyby (prawdziwki, podgrzybki, maślaki)
1 i 1/2 łyżki masła
2 cebule pokrojone w piórka
ziemniaki
4 łyżki śmietany 30%
Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy cebulkę i chwilkę ją podsmażamy. Grzyby myjemy dokładanie. Kroimy je w cienkie plasterki. Przenosimy grzyby na patelnię. Całość smażymy około 40 minut.
Do odcedzonego bulionu warzywno-mięsnego dodajemy ziemniaki, grzyby i gotujemy je 30 minut na małym ogniu.
Gdy warzywa będą miękkie doprawiamy zupę śmietaną, solą i pieprzem.
Partnerzy:
Wszystkie prawa zastrzeżone!
Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.
Źródło:http://www.limonkowy.com/2012/12/lato-i-jesien.html