5 października 2012ZUPA GRZYBOWASkładniki:bulion warzywno-mięsnyświeże grzyby (prawdziwki, podgrzybki, maślaki)1 i 1/2 łyżki masła2 cebule pokrojone w piórkaziemniaki4 łyżki śmietany 30%Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy cebulkę i chwilkę ją podsmażamy. Grzyby myjemy dokładanie. Kroimy je w cienkie plasterki. Przenosimy grzyby na patelnię. Całość smażymy około 40 minut.Do odcedzonego bulionu warzywno-mięsnego dodajemy ziemniaki, grzyby i gotujemy je 30 minut na małym ogniu.Gdy warzywa będą miękkie doprawiamy zupę śmietaną, solą i pieprzem.Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.