Wykonanie
24 grudnia 2012
WIGILIJNY KOMPOTSkładniki:3 litry
wody1/2 kg
śliwek suszonych20 dag
jabłek suszonych20 dag
gruszek suszonych10 dag
moreli5 dag
daktyli bez pestek7 łyżek
cukru2 łyżki
miodu10
goździkówskórka z 1
cytrynySuszone owoce zalewamy 3 litrami wrzątku i pozostawiamy na noc.Na drugi dzień odlewamy 2 szklanki i robimy
syrop - dodajemy
cukier,
miód,
goździki i
skórkę z cytryny i całość gotujemy do rozpuszczenia się
cukru (ok. 2 minuty).
Syrop wlewamy do
wody z suszem. Mieszamy i gotowy kompot rozlewamy do szklanek.Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.