ßßß
Cookit - przepis na Pâté wątróbkowe z trójniakiem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pâté wątróbkowe z trójniakiem
Składniki
Wątróbka
Masło
Jajko
Sól
Pieprz
Gałka muszkatołowa
Wykonanie
Pâté
wątróbkowe
z trójniakiemSkładniki· 500 g
wątróbek
kurzych· 200 g
masła
· 4
jajka
· 60 ml trójniaku·
sól
·
pieprz
·
gałka muszkatołowa
Oczyszczone
wątróbki
miksujemy na gładką masę z roztopionym
masłem
, dodajemy
jajka
i trójniak. Doprawiamy
solą
,
pieprzem
i gałką. Pieczemy w kąpieli
wodnej
temp. 150 stopni, termoobieg ok. 50 minut. Smacznego!
Źródło:
http://fully-flavoured.blogspot.com/2014/08/pate-watrobkowe-z-trojniakiem.html
Przepisy powiązane
Pasta jajeczna
Jajecznica według Julii Child
Jajka sadzone -serca
Sadzone na cukinii i imbirze
Pate z wątróbki z dzika
Składniki powiązane (0)