ßßß
Budyniowy klonowy serniczek arakowy z czekoladową granolą i wisienką
/1 porcja/300 g twarogu sernikowego30 g waniliowego proszku budyniowegoduże jajkoszczypta solikilka kropel ekstraktu waniliowegołyżeczka masła do natłuszczenia formyłyżka syropu klonowegogranola do posypaniawisienka do dekoracjiTwaróg zmiksować na gładką masę z jajkiem i solą, dodać budyń (dzięki niemu serniczek będzie miał piękny kolor), ekstrakt i syrop klonowy. Ponownie zmiksować.Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.Naczynie do zapiekania natłuścić i przelać doń masę serową, na wierzchu posypać granolą i umieścić wisienkę.Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator).Jeść na ciepło lub zimno :)Smacznego!