Zachciało mi się chrupkiego chleba i takie dojrzałe pomidory leżały w koszyczku, że tak jakoś wyszło razem . . . Proste a jakie smaczne.składniki:5 kromek wiejskiego chleba2 duże pomidory2 - 3 łyżki łuskanych pestek dyni2 - 3 łyżki oleju z pestek dyni2 łyżki oleju słonecznikowegodo smaku: sól, pieprz mielonysposób przygotowania: Kromki chleba nie mogą być zbyt cienkie, moje miały ok. 1,5cm. Przy pomocy pędzelka kuchennego posmarowałam je lekko olejem słonecznikowy i opiekłam mocno w tosterze - można to zrobić na blasze w rozgrzanym piekarniku. Można też zrobić to bez oleju, ale ja jakoś tak . . .Pomidory umyłam, pokroiłam w plastry. Pestki dyni podprażyłam na suchej patelni przez kilka chwil aż zaczęły puchnąć i "strzelać". Na opieczonych kromkach ułożyłam pomidory, oprószyłam solą i świeżo mielonym pieprzem. Posypałam pestkami dyni i skropiłamolejem z pestek dyni. Podałam od razu.