Wykonanie
Gofry piernikowe - cudownie pachną, są chrupiące i smakują
miodem, przypominają święta i nadadzą się na zimową osłodę. Jeśli wolicie klasyczne przepisy to skorzystajcie z tego: przepis na chrupiące gofry .

2 szklanki
mąki2 szklanki
mlekaczubata łyżeczka
proszku do pieczenia1/3 szklanki
oleju3 łyżki
miodu płynnego2
jajka1 łyżeczka domowej
przyprawy korzennejbita śmietanakandyzowana
skórka pomarańczowaSkładniki na ciasto zmiksować ze sobą, odstawić ciasto na min, 15 minut.Rozgrzać gofrownicę, nakładać ciasto, równomiernie rozsmarować i smażyć po kilka minut.Uchylić gofrownicę i jeszcze 30 sekund smażyć, przełożyć na kratkę do
ciasteczek - wtedy gofry pozostaną chrupiące, jeśli będziemy kłaść jedne na drugich to się zaparzą.Przed podaniem nałożyć
bitą śmietaną i posypać
skórką pomarańczową.