Wykonanie
Ostatnio postanowiłam poznać produkty mi nieznane, w szczególności te, o których mawiają, że są naprawdę bogate w zdrowe składniki. Tym sposobem padło na zakup
kaszy jaglanej. Po zabiegu stomatologicznym ciężko było cokolwiek zjeść i wtedy trafiłam na przepis u Delimammy, zasmakowało i teraz w słoiczku noszę jaglankę czasem do pracy.inspiracja

szklanka
mleka2 łyżki
kaszy jaglanejłyżeczka
miodułyżeczka
masłakonfitura - u mnie
czereśnie w musie
malinowym Twój Ogród
Kaszę jaglaną zmielić w młynku do
kawy.Do garnka wsypać
kaszę, dodać
mleko,
miód i
masło.Mieszać i podgrzewać aż zacznie wrzeć, wtedy zmniejszyć moc palnika i jeszcze 10 minut gotować ciągle mieszając.Trzeba pilnować by
kaszka się nie przypaliła.Nakładać naprzemiennie do szklanki
budyń jaglany z ulubioną
konfiturą (w wersji do pracy nakładam w zamykamy słoiczek).
