Wykonanie
A co byście powiedzieli gdyby
kawę osłodzić miodem? Ja od pewnego czasu słodzę
brązowym cukrem ale tak naprawdę to nie mam pewności co do jego jakości. A że na święta dostałam 4 słoje pysznego
miodu ze sprawdzonego źródła używam go do słodzenia zarówno
herbaty jak i
kawy (oprócz tego oczywiście znalazł inne zastosowanie w mojej kuchni).
Miód dodaję do
kawy gdy temperatura jest już obniżona
mlekiem i nie zniszczy wszystkich jego wartości.
Miód jest lekko wyczuwalny a
kawa ma delikatny i "aksamitny" smak. Bardzo mi smakuje taka wersja
kawy i zachęcam wszystkich do wypróbowania.
InspiracjaSkładniki dla 1 osoby:2 łyżeczki
kawy świeżo zmielonej
mleko1-2 łyżeczki
miodu (wg własnego gustu)Przyrządzić filiżankę
espresso. Do
kawy wlać
mleko, dodać
miód, wymieszać. Podawać natychmiast.
Kawę miodową można przygotować także z
kawy rozpuszczalnej.Smacznego:)