ßßß
75 g mąki pszennej3 jajka80 g cukrumakmarmoladaWszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.Białka oddzielić od żółtek.Białka ubić na sztywną pianę i stopniowo, łyżka po łyżce dosypywać cukier ciągle ubijając.Dodać żółtka i zmiksować.Powoli wsypywać przesianą mąkę i delikatnie, ręcznie szpatułką wymieszać masę (trzeba robić to delikatnie, by pozostały pęcherzyki powietrza, jeśli ulegną zniszczeniu ciasteczka nie wyrosną).Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia niewielkie krążki, zostawiając odstępy.Ciasteczka posypać makiem.Piec w temp. 180 st.C. przez 15-20 minut - do zezłocenia (obie blachy należy piec równocześnie).Wystudzone krążki smarować marmoladą i łączyć ze sobą w pary.
