Wykonanie
Kiedy po raz pierwszy spróbowałam zupy z pieczonych
buraków w
Cynamonie Gdynia to wiedziałam, że zrobię coś podobnego w domu. Dzisiaj serwuję Wam mus z
buraków i
mandarynek z korzenną nutą i
pistacjami, idealny na świąteczną przysta wkę. Do przygotowania musu użyłam blender Electrolux ESTM 1456, to nie tylko doskonała pomoc podczas świątecznych, kulinarnych przygotowań, ale także doskonały pomysł na prezent :) Blendery oraz inne przydatne prezenty dla niej, dla niego i dla dziecka można kupić na www.NEO24.pl .
4
buraki2
mandarynki3 łyżeczki
octu z
czerwonego winapieprz czarnyszczypta
cynamonujogurt naturalnygarść
pistacjiświeża
czerwona bazyliaBuraki upiec lub ugotować aż będą miękkie, następnie obrać ze skórki.
Buraki razem z cząstkami
mandarynek wrzucić do pojemnika, zmiksować przy użyciu blendera na mus.Dodać
pieprz czarny,
cynamon i
ocet z
czerwonego wina, zmiksować ponownie.Przelać do pucharków, ozdobić
jogurtem naturalnym,
pistacjami i
bazylią.
Blender Electrolux przedstawiony na zdjęciu ma moc 600 W, posiada regulacje prędkości 2-stopniową, zasilany jest przewodowo, za pośrednictwem długiego kabla i świetnie radzi sobie z rozdrabnianiem, a noże są ze stali nierdzewnej. W zestawie jest też mini rozdrabniacz i kubek 700 ml.