ßßß
 
            
         50 ml ulubionej kawyszklanka mleka2 łyżeczki syropu malinowegosłodkie kakaoPrzygotowanie rozpoczynam od zaparzenia kawy w kawiarce albo zalaniem wrzątkiem rozpuszczalnej kawy.Mleko podgrzewam w garnuszku albo mikrofalówce - tak by było ciepłe, ale nie cieplejsze niż kawa!Na dno szklanki wlewam syrop malinowy.Podgrzane mleko spieniam - blenderem, mikserem, w słoiczku lub spieniaczem - i delikatnie przelewam do szklanki zbierając piankę.Kawę przelewam do filiżanki z dzióbkiem i delikatnie po ściance nalewam do szklanki z mlekiem, tak by utworzyły się warstwy.Wierzch posypuję słodkim kakao.
50 ml ulubionej kawyszklanka mleka2 łyżeczki syropu malinowegosłodkie kakaoPrzygotowanie rozpoczynam od zaparzenia kawy w kawiarce albo zalaniem wrzątkiem rozpuszczalnej kawy.Mleko podgrzewam w garnuszku albo mikrofalówce - tak by było ciepłe, ale nie cieplejsze niż kawa!Na dno szklanki wlewam syrop malinowy.Podgrzane mleko spieniam - blenderem, mikserem, w słoiczku lub spieniaczem - i delikatnie przelewam do szklanki zbierając piankę.Kawę przelewam do filiżanki z dzióbkiem i delikatnie po ściance nalewam do szklanki z mlekiem, tak by utworzyły się warstwy.Wierzch posypuję słodkim kakao.