Wykonanie
Latte to moja ulubiona
kawa - jak zrobić latte dowiecie się w przepisie na latte macchiatto . Dzisiaj prezentuję Wam jak zrobić
malinową latte, czyli wspomnienie lata. Na chłodne poranki polecają się też:-
kawa imbirowa z
miodem-
kawa z Baileys .

50 ml ulubionej
kawyszklanka
mleka2 łyżeczki
syropu malinowegosłodkie
kakaoPrzygotowanie rozpoczynam od zaparzenia
kawy w kawiarce albo zalaniem wrzątkiem
rozpuszczalnej kawy.
Mleko podgrzewam w garnuszku albo mikrofalówce - tak by było ciepłe, ale nie cieplejsze niż
kawa!Na dno szklanki wlewam
syrop malinowy.Podgrzane
mleko spieniam - blenderem, mikserem, w słoiczku lub spieniaczem - i delikatnie przelewam do szklanki zbierając piankę.
Kawę przelewam do filiżanki z dzióbkiem i delikatnie po ściance nalewam do szklanki z
mlekiem, tak by utworzyły się warstwy.Wierzch posypuję słodkim
kakao.