Wykonanie
            Fajna propozycja na urozmaicenie 
kawki. Z lekką nutą 
migdałową o 
kakaowym smaku. Jeśli wolicie bardziej zdecydowany smak 
kawy dajcie mniej 
kakao. 
Migdałów z 
mleka nie wyrzucajcie, bo są przepyszne. Przepis z programu " 5 składników ".

Składniki : ( na 1 porcję )mocna 
kawa1 łyżka 
kakaomlekookoło łyżeczki 
miodugarść 
migdałów w płatkach
Migdały prażymy na patelni. 
Mleko wlewamy do rondla, dosypujemy 
migdały. Zagotowujemy. Po zagotowaniu odstawiamy ( 
mleko nasiąknie aromatem i smakiem 
migdałów ).Osobno zaparzamy 
kawę. Do wysokiej szklanki wsypujemy 
kakao. Wlewamy 
kawę do połowy wysokości. 
Mleko odcedzamy od 
migdałów, dodajemy 
miód, mieszamy. Uzupełniamy szklankę z 
kawą do pełna. Jeśli jest mało słodka, dosładzamy 
miodem.Smacznego :)