Wszelkie przekąski na dwa kęsy zawsze cieszą się popularnością na stole i znikają bardzo szybko. Pomysły na przekąski znajdziecie tutaj - klik . Tym razem postanowiłam zrobić swoją pierwszą pastą, w dodatku tuńczykową - jest wyśmienita. Szybko, prosto i smacznie. Polecam Wam też:krakersy z łososiemkawior na chrupkim pieczywie .pasta :puszka tuńczyka w sosie własnym (stąd)kilka łyżek majonezukoperek2 ząbki czosnkusól, pieprzkrakersy (stąd)świeża bazyliaTuńczyka wymieszać z kilkoma łyżkami majonezu - w zależności od konsystencji, jaką chciałbyś otrzymać, możesz dodać więcej majonezu by pasta bardziej gładka.Podusić widelcem całość aż zacznie przypominać pastę.Dodać posiekany koperek, czosnek przeciśnięty przez praskę, doprawić solą i pieprzem.Schłodzić pastę w lodówce.Gotową pastę wykładać na krakersy, ozdobić świeżą bazylią.