Wykonanie
Ostatnio zastanawiałem sie co można zjeść smacznego i pożywnego w szkole, kiedy jest się tam do późnych popołudniowych godzin i brak czasu, aby z niej wyjść i pójść na dobry obiad. Jak wiadomo oferty bufetów szkolnych są różne, jednak najcześciej brak w nich kanapek czy innych rzeczy złożonych z naturalnych składników. Jak każdy wie liczą sie przede wszystkim koszty. Stąd pomysł szybkich, ale zdrowych i pysznych drugich śniadań, które zamierzam publikować jak najczęściej. Dziś pierwsza propozycja! Smacznego!2 średnie plasterki
mozzarelli2 plasterki
sera gryuerełyżeczka
musztardyplasterek
pomidoragarść
rukolibułka przekrojona na półPodpiecz
bułkę w piekarniku bądź na elektrycznym grillu, aby była lekko chrupiącą. Górną czesc
bułki posmaruj
musztardą. Na dolnej części ułóż
mozzarelle,
ser gruyere, a następnie
rukolę oraz
pomidora i przykryj górną częścią
bułki posmarowaną
musztradą.