ßßß
W obecne upalne dni trudno nam się zdecydować na coś do jedzenia. Gdy słońce grzeje tak mocno ,zazwyczaj nie ma sie chęci na gorące potrawy. W tym przypadku doskonale sprawdzają sie sałatki , a szczególnie takie jak ta. Granat i sok z pomarańczy doskonale ją ożywiają a reszta składników doskonale balansuje słodki smak!1 granat2 marchewki ,pocięte w cieniutkie słupkiGarść roszponkiGarść rukoliGarść młodego szpinaku100 ml oliwy2 łyżki octu balsamicznegoSok z 1/2 pomarańczySólGranata przekrój na pół przez środek , a następnie natnij z czterech stron. Wyciągnij nasionka palcami, odsuwając cieniutkie błonki ( ziarenka same wyskoczą). Umieść w misce pokrojone marchewki, rukolę, roszponkę i szpinak. W drugiej misce wymieszaj oliwę z sokiem pomarańczowym oraz octem balsamicznym i dopraw solą. Polej sałaty sosem i posyp granatem.