ßßß
Uwielbiam granaty !Za ich smak.Za ich cudny kolor.I za to, że mają tyle cennych dla zdrowia składników.A poza tym za to, że tak się cudnie komponują. Ze wszystkim.
Czas przygotowania: 10 minutSkładniki:2 czerwone pomarańcze1/2 opakowania listków rukoli75 g sera fetaziarenka z 1/2 granataczarne oliwkipomidorki koktajlowe1/3 szklanki oliwy z oliwek EV2 łyżki octu balsamicznegopieprzsólWykonanie:Pomarańcze dokładnie myjemy i obieramy ze skórki pozbywając się całego albedo i kroimy w plastry.W szklance mieszamy składniki sosu (1/3 szklanki oliwy z oliwek EV, 2 łyżki octu balsamicznego, pieprz, sól).Na talerzu układamy listki rukoli, na nich układamy plasterki pomarańczy, pokrojoną w kostkę fetę, czarne oliwki i przekrojone na pół pomidorki. Wszystko posypujemy ziarenkami granatu i polewamy sosem. Podajemy od razu.