Wykonanie
dough for 10 eclairs, 10 gourmet delights , 25 small cream puffs or 25 salambusciasto na 10 eklerków, 10 gourmet delights, 25 małych ptysiów lub 25 salambosPreparation: 20 minutesCooking
time: 3 minutesPrzygotowanie: 20 minutCzas gotowania: 3 minuty120 g
cake flour100 ml whole milk100 ml water10 g granulated sugar1 pinch of salt80 g butter4 eggs120 g
mąki tortowej100 ml
mleka100 ml
wody10 g
cukru pudru80 g
masła4
jajkaSit the
flour. In a saucepan, bring the milk, water ,sugar, salt and butter into a boil. Remove from heat. Incorporate the sifted
flour into the hot liquid, mixing energetically with spatula until homogenous. Return the saucepan to low heat and stir vigorously for 1 minute to pull out the moisture from the batter, so that it forms a
mass and pulls away from the sides of the pan.Transfer batter to a large bowl and allow to cool. Add the eggs one at
time, carefully incorporating each into the batter with a spatula.When homogenous , pipe into the desired from cream puffs, eclairs, salambos, etc.Przesiej
mąke. W garnku doprowadź
mleko,
wodę ,
cukier,
sól i
masło do wrzenia. Zestaw garnek z ognia. Dodaj
mąkę do garnka i energicznie wymieszaj. Postaw garnek z powrotem na małym ogniu i mieszaj energicznie przez 1 minutę aby pozbyć się wilgoci z ciasta. Ciasto uformuje się w jeden kawałek i będzie odchodziło od ścianek garnka.Przełóż ciasto do dużej miski i pozwól mu odpocząć. Dodawaj
jajka pojedynczo, ostrożnie mieszając je z
ciastem.Kiedy masa będzie jednorodna, wyciskaj ją w pożądane kształty( eklerki, choux puffs etc.)