Wykonanie
Zabiegane środy, trening, zajęcia, mnóstwo zajęć. W takim dniu najlepiej sprawdzają się szybkie przekąski, które można pochłonąć w biegu pomiędzy jednymi obowiązkami, a drugimi. Te kryteria najlepiej spełniają muffinki: są małe, bez problemu można je zapakować do
torebki, można je szybko zjeść i co najważniejsze są sycące :) Spróbujcie :)przepis na 9 muffinek

180 g
mąki gryczanej40 g
mąki amarantusowejłyżeczka
proszku do pieczeniaszczypta
pieprzu200 g
kabanosów4 łyżki zielonego pesto2
jajka180 ml
mlekaDo miski przesiej
mąkę gryczaną i
amarantusową. Dodaj
proszek do pieczenia i szczyptę
pieprzu.
Kabanosy pokrój w cienkie plasterki, dodaj je do miski. W osobnym naczyniu wymieszaj
jajka z
mlekiem i pesto. Do suchych składników dodaj składniki mokre, całość dokładnie wymieszaj. Do formy na muffinki wykładaj ciasto wypełniając nim 3/4 wysokości naczynia. Piecz ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.Podawaj wystudzone z
sosem czosnkowym.
