Wykonanie
Uwielbiam koktajle, ale to zdążyliście już pewnie zauważyć. Przeważnie są to jednak koktajle na bazie
owoców. Tym razem zaszalałam z warzywami. Przyznam, że trochę niepewnie do niego podeszłam, ale pozytywnie się zaskoczyłam :) A poza tym to duża dawka witamin w czystej postaci :)

2 pieczone
buraki400 ml soku marchwiowego, świeżo wyciskanego
seler naciowyok. 1 cm świeżego
imbiruwodaBuraki umyj, osusz i pokrój na ćwiartki. Ułóż je na blasze do pieczenia,
skrop oliwą i oprósz
solą morską. Piecz ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gdy
buraki zrobią się miękkie, wyjmij je z piekarnika i pozostaw do wystudzenia. Następnie pokrój je na małe kawałki, przełóż do blendera, dodaj pokrojony
seler naciowy, sok marchwiowy oraz starty
imbir. Miksuj, aż do uzyskania płynnej konsystencji. W razie potrzeby (gdy wyjdzie nam bardziej mus niż koktajl) dodaj
wodę mineralną i ponownie zmiksuj.
