Wykonanie
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. To takie sygnał dla naszego organizmu, że już wstaliśmy i czas już zacząć pracować na najwyższych obrotach. Nie bez znaczenia jest co zjadamy na śniadanie. Wiem, że mało kto ma rano czas na przygotowywanie sobie zdrowych posiłków, oczywiście szybciej jest wypić
kawę i zjeść drożdżówkę. Znalazłam na to sposób: śniadanie przygotowuje przed pójściem spać :) Rano jest już wszystko gotowe :) Oczywiście, nie każdy lubi śniadania na zimo, ale u mnie sprawdza się to bardzo dobrze. Dzisiejsza propozycja jest dużą nowością: po raz pierwszy jem
kaszę gryczaną niepaloną. Za zwykłą
kaszą gryczaną nie przepadam, ale ta smakuje bardzo dobrze :)Spróbujecie :)?przepis na jedną porcję

3 łyżki niepalonej
kaszy gryczanejpół
awokado3 łyżki
twarogu ( u mnie
twaróg domowy)+
ziarna słonecznika,
pestki dyni,
orzechyKaszę gryczaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Ja ugotowałam ją na wodzie, ale jeśli ktoś chce może ugotować ją na
mleku. Po ugotowaniu przełóż
kaszę do miseczki, dodaj rozkruszony
twaróg, pokrojone ( lub rozgniecione)
awokado. Na koniec całość możesz posypać uprażonymi pestkami lub
orzechami.Smacznego :)
