ßßß
Składniki:250 g twarogu250 g cukru pudru200 g gorzkiego kakao250 g drobno posiekanych orzechów (u mnie ziemne)kakao do obtaczaniaPrzygotowanie:Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem i kakao.Dodaj posiekane orzechy i wymieszaj łyżką (ja zrobiłam to dłońmi, bo masa była za ciężka do wyrobienia łyżką)Masa powinna być bardzo gęsta. Jeżeli będzie za luźna należy dodać jeszcze kakao.Z masy formuj dłońmi małe kuleczki (polecam zwilżyć dłonie wodą).Każdą uformowaną truflę obtocz w kakao. Tak przygotowane trufle włóż do lodówki, aby stężały.P.S. Chciałam pokazać Wam wersję z kokosem, jednak mój partner sukcesywnie się ich pozbył. Krzyczałam? Nieee, przecież to w pewnym sensie komplement!Przepis bierze udział w akcji: