Wykonanie
Kasze ostatnio zawładnęły moja kuchnią. Wkradły się na obiad, na kolację, podwieczorek i oczywiście śniadanie. Były w placuszkach, w kotletach i ciastkach.
Pora, więc aby znalazły się także w koktajlach :)przepis na dwie porcjeInspiracja

50g
kaszy jaglanej1,5 szklanki
maślanki200g
malinnektarynka200ml
wodyKaszę jaglaną zalej wrzątkiem, odcedź, przełóż do garnka z grubym dnem, zalej
wodą. Gotuj pod przykryciem, na małym ogniu przez około 15 minut. Gdy będzie już miękka, odstaw do przestygnięcia.3/4 porcji
kaszy zmiksuj z
maślanką i
malinami. Przelej do szklanek. Pozostałą część
kaszy zmiksuj z
nektarynką i
wodą. Przelej na wierzch poprzedniej warstwy.Podawaj schłodzony.

