Wykonanie
Znamy się już długo i zapewne zorientowaliście się, że jestem miłośniczką pancakes :) Mogłabym je jeść na śniadanie, obiad i kolację. Są szybkie i bardzoo fajne do eksperymentowania. Dziś chciałam się z
Wami podzielić wersją pancakes z
kaszy. Są niezwykle delikatne i lekkie. Doskonałe dla małych dzieci i dorosłych smakoszów.przepis na 12 placuszków

120g
kaszy mannypłaska łyżeczka
proszku do pieczeniajajko2 łyżeczki
soku z cytryny150ml
mleka+olej
kokosowy do smażeniaDo miski wsyp
kaszę mannę, dodaj
proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj. W kubku roztrzep
jajko, dodaj do niego
mleko i rozmieszaj dokładnie. Do skladników suchych dodaj składniki mokre i łyżeczkę
soku z cytryny. Wymieszaj dokładnie i odstaw na 15 minut.Na patelni rozgrzej
olej kokosowy. Wykładaj niewielkie ilości ciasta i smaż ok. 2 minut z każdej strony. Podawaj z świeżymi
owocami, posypane
cukrem pudrem lub polane
syropem klonowym.Smacznego :)




