Wykonanie
Pancakes bardzo często goszczą na moim talerzu. Są szybkie, proste w wykonaniu, po prostu niezawodne. Dziś chciałabym zaprezentować Wam wersję z
kaszy jęczmiennej. Przyznam, że powstały dość nieplanowanie, w związku z tym nie prezentują się mega ładnie, ale gwarantuje, że smakują zadziwiająco dobrze :)przpis na 8 placuszków

woreczek ugotowanej
kaszy jęczmiennej (użyłam tej klik)80g
mąki gryczanejpłaska łyżeczka
proszku do pieczeniaserek wiejski light2
jajka200g
jagód+
olej do smażeniaUgotowaną
kaszę jęczmienną przełóż do miski, za pomocą widelca porozdzielaj ją tak, aby nie była posklejana. Do
kaszy dodaj
serek wiejski,
mąkę i
proszek do pieczenia, wymieszaj. Następnie wbij
jajka i ponownie wymieszaj masę. Na koniec dodaj
jagody i bardzo delikatnie połącz je z
ciastem.Na patelni rozgrzej
olej. Nakładaj niewielkie ilości ciasta i smaż ok. 2 minut z każdej strony. Podawaj z
serkiem wiejskim i świeżymi
jagodami.PS. Do placuszków nie dodałam
cukru, jeśli ktoś chce oczywiście może to zrobić :)

