Wykonanie
Bardzo rzadko jem
pieczywo. No chyba, że takie domowej roboty. Te bułeczki są wyjątkowe, bo bez
mąki i
jajek, taka zdrowsza wersja prawdziwych żytnich bułeczek.Inspiracja

250g
twarogu chudego6 łyżek
otrębów owsianych SANTE1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia2 czubate łyżki lnu mielonegoszczypta
soli2 łyżki
mleka 2%łyżeczka
czosnku niedźwiedziegoPiekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Formę na muffiny smarujemy
masłem, tak aby bułeczki nam nie przywierały.W misce mieszamy suche składniki, czyli:
otręby,
proszek do pieczenia, len,
sól i
czosnek. Dodajemy rozkruszony
twaróg i
mleko. Wyrabiamy dokładnie.Masę wykładamy do foremek na muffinki, pamiętając, że bułeczki urosną i dlatego napełniamy formę do 3/4 wysokości.Pieczemy ok. 40 minut. Gdy będą już gotowe, nie wyciągamy od razu z piekarnika, lecz pozostawiamy je jeszcze na 10-15 minut, tak aby odpoczęły :):)


http://www.sante.pl/http://www.przyprawyswiata.pl/