Wykonanie
Dziś szczególny dzień. Pełen zadumy, wspomnień. Nie czas dziś na gotowanie, czy siedzenie w kuchni. Dlatego ta propozycja jest szybka i nie wymagająca, w sam raz na niespodziewanych gości.

puszka
tuńczyka w sosie własnym4 łyżki
kaszki kus kus3
ogórki kiszone2
jajka ugotowane na twardo2łyżki
majonezu2 łyżeczki czerwonego pesto
pieprz czarnyKaszę wsypujemy do miski. Zalewamy szklanką wrzące
wody, przykrywamy i pozostawiamy do wchłonięcia się płynu.W tym czasie kroimy
ogórki i
jajka w kostkę, dodajemy do nich
tuńczyka odsączonego z zalewy.W osobnym naczyniu mieszamy
majonez z pesto.

Do pozostałych składników przekładamy
kaszę, dodajemy
sos majonezowy, przyprawiamy świeżo mielonym
pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.Przekładamy do pojemnika i podajemy ;)
