ßßß Cookit - przepis na Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli

nazwa

Wykonanie

Ryby uwielbiam, prawie pod każdą postacią i prawie wszystkie. Wyjątek stanowi panga, której nie jadam i wam też nie polecam. Ale o tym, w innym poście...Jedyna potrawa do której nie mogę się przekonać, to zupa rybna. Ale jak wiadomo smaki się zmieniają...Pasta z makreli to według mnie prawdziwy rarytas. Również dla tych, którzy ryby jedzą okazjonalnie. Pasty, (oczywiście te robione w domu) mają same zalety. Przygotowuje się je ekspresowo, nie zawierają chemicznych konserwantów i zagęstników (tak jak te sklepowe) i przede wszystkim są wartościowe dla naszego organizmu.
Składniki:
1 średnia wędzona makrela
2 jajka na twardo
2 małe ogórki kiszone
1 łyżka majonezu
czarny pieprz świeżo mielony
sól (opcjonalnie)
Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości. Rozdrabniamy za pomocą widelca. Jajka na twardo trzemy na tarce o drobnych oczkach. Ogórki kroimy w bardzo drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez, doprawiamy pieprzem i schładzamy w lodówce. Smacznego!
Źródło:http://kuchniaszerokootwarta.blogspot.com/2012/01/pasta-z-wedzonej-makreli.html