ßßß
3 łyżki kaszy jaglanej5 krążków mrożonego szpinakuząbek czosnku60g szynki2 łyżeczki nasion słonecznikaoliwaDo garnka wlewamy 200ml wody. Gdy zacznie wrzeć wsypujemy kaszę, mieszamy.Gotujemy ok. 15 minut, do czasu aż kasza stanie się miękka. Powinna wchłonąć cały płyn. Jeśli ktoś lubi, może posolić wodę, gdy już dodamy kaszę. Po ugotowaniu odstawiamy, aby kasza przestygła.Na patelni rozgrzewamy oliwę. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy na oliwę. Następnie dodajemy szpinak i dusimy całość ok. 5 minut. Odstawiamy do przestygnięcia.Szynkę kroimy w kostkę. Słonecznik prażymy na suchej patelni.Wszystkie składniki łączymy ze sobą, mieszamy, przekładamy do pojemniczka na lunch lub zjadamy od razu ;)

http://www.sante.pl/