Wykonanie
Warzywne słodkości są zawsze pewnym zaskoczeniem i niepokojem. Przyznam, że przekonałam się do nich niedawno i wcale nie żałuję ;) Dziś propozycja muffinek - idealnych na wytrawny podwieczorek, czy prowiant na wakacyjna podróż ;)

średnia
cukiniaszklanka
mąki pełnoziarnistej3 łyżki
zarodków pszennychpół łyżeczki
proszku do pieczenia2
jajkamały
jogurt naturalny100g
fetyMąkę, zarodki i
proszek do pieczenia przesiewamy do miski.
Cukinię obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do
mąki.
Fetę kroimy w dorbną kostkę, dodajemy do reszty składników. W osobnej miseczce roztrzepujemy
jajka z
jogurtem, a następnie dodajemy do suchych produktów. Całość dokładnie mieszamy.Piekarnik rozgrzewamy do 180stopni. Formę na muffinki wypełniamy gotowym
ciastem i wstawiamy na 30-40minut do rozgrzanego piekarnika.Smacznego ;)A ja tymczasem pakuje się i wyjeżdzam na wymarzone wakacje do Hiszpanii <3 Do zobaczenia za dwa tygodnie;)