Wykonanie
To już setne śniadanie? Czas szybko biegnie? To zależy jak na to patrzeć, to dobrze i źle, zależy kiedy, zależy dla kogo. Teraz jest dobrze i miło, że to już taki ładny jubileusz, tyle silnej woli, pomysłów, cierpliwości i samozaparcia. Co mi dał ten czas? Dużo dobrego, nowe znajomości, nowe perspektywy, nowe smaki i przede wszystkim satysfakcję, że się nie poddałam i jak postanowiłam tak robię ;)A skoro dziś jubileusz, to śniadanie wyjątkowe, nieznane smaki, nowe połączenie.
50g
mąki orkiszowejćwierć dużej
cukinipół łyżeczki
proszku do pieczeniazioła greckie ( z
mieszanki warzywnej)
jajkoodrobina
mlekafeta do dekoracji
Cukinie obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do
mąki i
proszku do pieczenia. Mieszamy, dodajemy
zioła,
jajko i odrobinę
mleka. Mieszamy i smażymy na rozgrzanym teflonie ok 5-8minut.