Wykonanie
Jutro Walentynki! Z tej okazji nie mogło zabraknąć walentynkowego posta, mimo iż... osobiście to święto kojarzy mi się z kiczowatymi, czerwonymi serduszkami wyskakującymi z każdej lodówki.Kochajcie się zawsze (nie tylko 14 . 02.) i okazujcie sobie tę miłość...choćby w formie serduszkowego
jajka podanego do łóżka.

Składniki:
parówkiłyżka
masłałyżka
oliwysól,
pieprz,
ostra paprykakoperek/szczypiorek do posypaniaSposób przygotowania
Masło rozgrzewamy z
oliwą.
Parówki przekrawamy na pól pozostawiając około 1cm nie przecięte.
Parówkę wywijamy w kształt
serca i spinamy wykałaczką. Podsmażamy z jednej strony. Przewracamy na drugą stronę i wbijamy
jajko. Doprawiamy. Smażymy aż
białko się zetnie (można pod przykryciem). Posypujemy świeżym koperkiem/natka
pietruszki.