ßßß
Cookit - przepis na Kapusta z grzybami i majerankiem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kapusta z grzybami i majerankiem
Składniki
Kapusta kiszona
Marchew
Masło
Cebula
Mąka pszenna
Grzyby
Borowik
Prawdziwki
Sól
Pieprz czarny
Majeranek
Wykonanie
Kapusta
z
grzybami
to sztandarowe danie bez którego nie wyobrażam sobie Wigilii. Dodatek sporej ilości
grzybów
sprawia, że kwaskowa
kapusta
zyskuje zupełnie nowy smak, a
majeranek
świetnie komponuje się ze smakiem dania.
SKŁADNIKI:1kg
kapusty kiszonej
z
marchewką
(lub bez)łyżka
masła
klarowanegobiała
cebula
łyżka
mąki pszennej
40dag
grzybów
leśnych (
borowiki
,
prawdziwki
itp)
sól
czarny pieprz
majeranek
PRZYGOTOWANIE:
Grzyby
moczymy przez noc. Gotujemy.
Cebulę
drobno siekamy. W garnku rozgrzewamy
masło
klarowane i szklimy na nim
cebulkę
. Dodajemy łyżkę
mąki
i podlewamy niewielka ilością
wywaru
z gotowania
grzybów
. Dodajemy posiekaną
kapustę kiszoną
z
marchewką
i gotujemy pod przykryciem podlewając pewien czas
wywarem
z
grzybków
. Kiedy
kapusta
będzie półmiękka dodajemy
grzyby
. Doprawiamy do smaku
solą
, świeżo mielonym
pieprzem
oraz
majerankiem
. Najlepiej smakuje następnego dnia kiedy smaki dobrze się połączą.
Źródło:
http://pyrynagaz.blogspot.com/2014/12/kapusta-z-grzybami-i-majerankiem.html
Przepisy powiązane
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi z kapustą i grzybami
Składniki powiązane (0)