Będzie dziś po włosku, a w sumie to już było wczoraj, bo wszystko zjedliśmy. Pragnę zaznaczyć, że z wielkim apetytem i chęcią ogromną. Bo jak tu nie zasiąść do razowego spaghetti z cudownie słoną i chrupiącą pancettą, cudownym jarmużem oraz mieszanką czosnku, oliwy, chilli i zielonej pietruszki. To nie może nie smakować. To trzeba spróbować.Składniki:100 g razowego spaghetti50 g pancetty (surowy wędzony boczek)100 g jarmużu umytego i pokrojonego1 czerwone chilli2 ząbki czosnku1 pęczek zielonej pietruszki2 łyżki oliwy z oliweksól- Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie.- Pancettę wkładamy na suchą patelnię i rumienimy. Do pancetty dokładamy umyty i pokrojony jarmuż. Lekko podlewamy wodą, zakrywamy pokrywką i dusimy 5 minut.- Chilli i czosnek bardzo drobno kroimy. Dodajemy posiekaną pietruszkę i szczyptę soli. Zalewamy oliwą i odstawiamy na kilka minut.- Makaron odcedzamy i wkładamy na patelnię z pancettą i jarmużem. Dokładnie mieszamy i wyłączamy gaz. Dolewamy mieszankę chilli, czosnku, oliwy i pietruszki. Łączymy razem i podajemy.Smacznego:)