Wykonanie
W
sumie to powinnam napisać
kurczak brudne wszystko, bo i przy przygotowywaniu tego
kurczaka bałagan nie mały, a i przy jedzeniu trudno cokolwiek oszczędzić. Za to nadrabia smakiem i nieźle można się pobawić próbują nie usmarować się po same łokcie. A oprzeć się trudno, bo jest naprawdę dobry. Słodki i kwaśny, ostry i słony. Powstały podczas jego pieczenia
sos jest obłędny. Mam w sobie coś z fast food, a jednak wiesz co jesz.2 kg podudzi z
kurczaka1 szkl
ketchupu1/2 szkl
musztardy3 łyżki
brązowego cukru2 łyżki
octu ryżowego4 łyżki
sosu sojowego4 łyżki
sosu ostrygowego1 łyżeczka
płatków chilli-
Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i wykładamy na blaszkę.- Wszystkie
przyprawy mieszamy z
ketchupem i
musztardą. Dokładnie pokrywamy mieszanką podudzia z
kurczaka.- Wstawiamy do piekarnika na 160 C na 1i 1/2 godziny. Po tym czasie zwiększamy temperaturę do 180 C i włączamy termoobieg na około 20 minut.Smacznego:)
