Wykonanie
Najlepsze Buffalo hot wings zjeść można oczywiście w Colorado w Stanach Zjednoczonych, ale jeżeli najdzie nas ochota na niezbyt zdrową przekąskę możemy przygotować je w domu. Pomijając fakt ich kaloryczności, przyjrzyjmy się ich smakowi i prostocie przygotowania. Potrzebujemy tylko
masła, bardzo
ostrego sosu z papryczek i odrobiny
soli, no nie zapominajmy o skrzydełkach. Są delikatne, przyjemnie lepkie i smakują zabójczo. Choć raz musicie ich spróbować. A oszukując samych siebie upieczcie je w piekarniku, a nie na głębokim tłuszczu - przynajmniej w ten sposób zaoszczędzicie odrobinę kalorii.2,5 kg skrzydełek z
kurczaka6 łyżek
masła1/2 kubka
ostrego sosu
sól- Skrzydełka dokładanie myjemy i oczyszczamy. Kroimy na trzy części. Lotkę odkładamy na bok.- Doprawiamy pokrojonego
kurczaka solą i
ostrym sosem. Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę.-
Masło roztapiamy i mieszamy z
kurczakiem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 45 minut.- Skrzydełka pięknie skarmelizują, bo do ostrych
sosów zazwyczaj dodawany jest
cukier.- Pozostaną jednak delikatne, dzięki dodatkowi
masła.- Podajemy z sosem z
niebieskiego sera i
selerem naciowym.Smacznego:)
