Wykonanie
Bardzo prosty w przygotowaniu, nie wymagający jakiejkolwiek wprawy w sztuce kulinarnej, niekłopotliwy, niebanalny, ale zjadliwy. Magiczne połączenie tłuczonego
ziela angielskiego i ziaren
kolendry pozwala na chwilę zapomnieć o skomplikowanym świecie. Czasami myślę, że nie powinno się tego nazywać przepisem, ot po prostu sposób na dobry kawałek
mięsa.500 g
boczku wieprzowego(na ile to możliwe - chudego)6 ziaren
ziela angielskiego1 łyżeczka ziaren
kolendry1/2 łyżeczki
soli-
Boczek płuczemy i osuszamy. Kroimy na plastry grubości 3 cm.- W moździerzu rozbijamy na pył ziarna
ziela angielskiego,
kolendry wraz z
morską solą.-
Mieszanką przypraw nacieramy
mięso i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.- Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 30 minut.Smacznego:)